Így védjük szívünket

A Q10 csökkentheti a vérnyomást, kifejezetten abban az esetben, amikor magas pulzussal együtt járó magas vérnyomásról van szó. Ha önmagában a pulzusunk magas, ugyancsak segítséget nyújthat a Q10 rendszeres alkalmazása. Életkortól függően naponta 50-100mg-ot vigyünk be. Szívünk egészségét azonban nemcsak Q10 bevitelével őrizhetjük meg, létezik még számos egyéb étrendkiegészítő, ami segítségünkre lehet ebben.

Az egyik legfontosabb ezek közül a halolaj, lazacolaj, annak is a fő hatóanyagai, az omega-3 zsírsavak. Az omega-3 zsírsavak több módon is óvják keringésünket. Egyrészt csökkentik a koleszterinszintet, másrészt pedig képesek megtisztítani az ereket a lerakódásoktól. Ezen kívül fontos feladatokat látnak el az idegrendszerben is, különösen a központi idegrendszerben, nagy hatással vannak az agyműködésre. Omega-3 zsírsavak pótlására kisgyermek-, kamasz- és időskorban van a legnagyobb szükség, valamint kismamáknak a terhesség utolsó szakaszában, ugyanis a magzat idegrendszere ekkor fejlődik ki. Felnőttkorban leginkább szív- és érrendszeri betegségeket előzhetünk meg vele, illetve azok kiegészítő kezelésére használhatjuk.

Ha ideges eredetű szívpanaszokkal küzdünk, akkor jó társunk lehet a galagonya. A galagonya kifejezetten az idegesség és a stressz okozta magas vérnyomást és pulzust hivatott csökkenteni. Fogyaszthatjuk tea formájában, de ha a kényelmesebb megoldást választanánk, akkor maradhatunk a kapszulánál.

Idegességet egyéb módon is tudunk enyhíteni, például citromfű, levendula vagy macskagyökér alkalmazásával.

Ha szívünket és keringésünket szeretnénk óvni, a Q10-es kezelést kiegészíthetjük rezveratrollal. A rezveratrol növényekben fordul elő, nagy mennyiségben tartalmazza a vörös szőlő, azon belül is a mag és a kocsány. A kakaó, a mogyoró és az étcsokoládé szintén tekintélyes mennyiségű rezveratrolt tartalmaz, ugyanúgy, mint a vörösbor.

A rezveratrol jótékony hatásait állatkísérletek igazolják, gyulladáscsökkentő, vércukorcsökkentő és rákellenes hatása beigazolódott. Emberben egyelőre csak a vércukorszintre mért hatása alátámasztott, amennyiben naponta legalább 3g rezveratrolt fogyasztunk, a megfelelő diéta mellett normalizálódhat vércukorszintünk.

Hol kapható?

Cardiolic FormulaQ10+Omega+L-car+Garlic 60 db (Vitaking)

Cardiolic Formula Q10+Omega+L-car+Garlic 60 db (Vitaking)

Négyféle természetes hatóanyagot tartalmazó készítmény, amelyek mindegyike támogatja szív, valamint az érrendszer egészségét.

Ár: 4590 Ft
Megnézem

Q10 100 mg 60 kapszula(BioTech USA)

Q10 100 mg 60 kapszula (BioTech USA)

Természetes forrásokból nyert, extra minőségű Q10 koenzimet tartalmaz.

Ár: 4990 Ft
Megnézem

Herbiovit Q10 H2O Vitallágykapszula 60db

Herbiovit Q10 H2O Vital lágykapszula 60db

Vízben oldódó Koenzim-Q10-et tartalmazó lágyzselatin kapszula

Ár: 4850 Ft
Megnézem
Újdonság

Vitaking Q-10 60 db 100mg

Vitaking Q-10 60 db 100 mg

A Q10-koenzim antioxidáns, immunerősítő hatással rendelkező molekula, mely fontos szerepet tölt be az érelmeszedés meggátolásában, a sejtek regenerálódásában és a szabadgyökök aktivitásának semlegesítésében.

Ár: 4995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!