Q10 rendelése

Szívbetegségek

Mindenféle betegség esetén a megelőzés a legjobb megoldás, de ha már kialakult a probléma, akkor nézzük, hogyan lehet kezelni! Q10 használatával az alábbi esetekben érhetünk el javulást:

Szívinfarktus után

Egy klinikai tanulmány rávilágított arra, hogy amennyiben a betegek az infarktust követő 3 napon belül elkezdenek Q10-et szedni, csökken az esélye egy újabb infarktus kialakulásának, valamint enyhül a mellkasi fájdalom.

Szívelégtelenség

Pangásos szívelégtelenség esetén a vér nem képes visszaáramlani a szívbe, így főleg az alsó végtagokban, a hasban, a májban és a tüdőben úgymond pang a vér. A pangó vér fáradékonysághoz, légszomjhoz és az alsó végtagok, leginkább a bokák bedagadásához vezet.

A pangásos (krónikus) szívelégtelenség tünetei a következők:

  • Szabálytalan szívverés

  • Általános fáradtság, gyengeség

  • Állandó köhögés, esetleg véres köpet

  • Duzzadt alsó lábszár és boka

  • Hányinger, étvágytalanság

  • Légszomj, ami nemcsak mozgás után vagy közben jelentkezik, hanem akár nyugalomban is

Krónikus szívelégtelenség esetében a Q10 pótlása enyhítheti a végtagduzzanatokat, illetve a belső szervekben kialakuló pangást. Ezáltal javítja a légzést, megszűnhet vagy enyhülhet a légszomj, valamint javíthatja a szív terhelhetőségét, így a testmozgás könnyebbé válhat. Fontos kiemelni, hogy szívelégtelenséget nem szabad önmagában Q10-zel kezelni, és bármilyen étrendkiegészítő alkalmazása előtt konzultálnia kell kezelőorvosával!

Szívműtét előtt és után

Egy másik klinikai kutatás azt mutatta meg, hogy a szívműtétek - például bypass vagy szívátültetés - után a szabad gyökök károsító hatása kivédhető, erősödik a szívmunka, és kisebb eséllyel alakul ki szívritmuszavar a felépülés során.

Magas koleszterinszint

Bár a magas koleszterinszint önmagában nem számít szívbetegségnek, vezethet ahhoz. Ha a vérnek túl magas a zsírtartalma, a zsír képes lerakódni az ereken, szűkületet okozva ezzel. A lerakódások mentén még könnyebben rakódik le további zsír, ez a lerakódás akár el is zárhatja az eret. Q10 bevitelével meg tudjuk előzni a magas koleszterinszintet, illetve a helyed diéta mellett könnyebbe beállíthatjuk a koleszterinszintet.

Amennyiben koleszterinszintünkkel van gond, Q10 mellett alkalmazzunk halolajat! A halolaj magas omega-3 zsírsav-tartalma hozzájárulhat a magas koleszterinszint csökkentéséhez és a normál koleszterinszint fenntartásához.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!